وبلاگ

لینک های مفید کتاب

لینک های مفید

فهرست نویسی پیش از انتشار (فیپا) عبارت است از فهرست نویسی توصیفی و تحلیلی کتاب پیش از انتشار و درج آن در صفحه حقوقی یا صفحه شناسنامه همان کتاب.


شماره استاندارد بین‌المللی کتاب یا شابک شماره‌ای متشکل از ۱۰ یا ۱۳ رقم که به کتاب‌های منتشرشده منسوب می‌شود و هر شماره منحصر به یک کتاب (یا یک نگارش یا نوع مشخص از آن کتاب) است، اما تجدید چاپ کتاب باعث تغییر شابک نمی‌شود. شابک را در زبان‌هایی که از خط لاتین استفاده می‌کنند با سرواژه ISBN مخفف عبارت انگلیسی (International Standard Book Number) نشان می‌دهند.


سرای اهل قلم مکانی برای برگزاری نشست‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و آموزشی است که خانه کتاب با مشارکت مراکز و مؤسسات دیگر و با دعوت از صاحب‌نظران و عموم علاقه‌مندان در زمینه‌های موضوعی خاص برگزار می‌کند. روال معمول شامل مراحل تکمیل و ارسال فرم برگزاری نشست از طرف پیشنهاددهنده؛ تشکیل کمیته برگزاری و تدوین برنامه نشست‌ها جهت تأیید؛ و در نهایت تصمیم‌گیری درباره شیوه برگزاری نشست و امور جانبی آن، با هماهنگی مدیریت خانه کتاب و مدیریت سرای اهل قلم است.


خبر گزاری کتاب ایران، اولین و تنها خبر گزاری تخصصی کتاب است که فعالیت خود را به طور رسمی از ۲۴ آبان ماه ۱۳۸۵ آغاز کرده است. این خبر گزاری، زیر نظر خانه کتاب که نهادی غیر دولتی وغیر انتفاعی است، فعالیت می‌کند.  هدف از این فعالیت، اطلاع رسانی خبری در حوزه کتاب و کتابخوانی و سایر موضوعات مرتبط نظیر چاپ، نشر و گرافیک است.


خانه کتاب» با هدف ارایه اطلاعات در زمینه کتاب‌های منتشر شده در ایران از سال ۱۳۷۲ آغاز به کار کرده است و پایگاه اینترنتی آن به منظور در دسترس قرار دادن اطلاعات کتاب‌ها در سال ۱۳۷۷ تأسیس شده است. مشخصات کتاب‌شناختی تمام کتاب‌هایی که در کشور منتشر می‌شود، به انضمام معرفی کوتاه، تصویر روی جلد و نیز تصویر صفحات نخستین هر کتاب (تا قبل از متن اصلی)، در این پایگاه ثبت می‌گردد و نویسندگان می توانند به راحتی کتاب ثبت شده خود را در قسمت جستجو پیدا کنند.


نقد به عنوان خلاقیت و آفرینشگری علمی، در کنار دیگر آفرینش‌های علمی و ادبی قرار دارد و توجه به آن زمینه ساز اعتلا و ارتقای کیفی آثار انتشار یافته است. دبیرخانه جشنواره نقد کتاب در کنار برگزاری این رویداد مهم فرهنگی و معرفی و تقدیر از فعالان عرصه نقد کتاب، در راستای رونق بخشیدن به فرهنگ نقدنویسی و آموزش مبانی نقد، همچنین پرکردن خلاهای نظری این حوزه، اقدام به برگزاری جلسات و نشستهای نقد و بررسی کتاب می کند.


جایزه کتاب سال در ایران برای اولین بار با هدف تشویق خادمان دانش و فرهنگ ایران در سال ۱۳۳۴ هجری شمسی اهدا شد. از آن سال به بعد، هر ساله طی فراخوانی از تمام نویسندگان، مترجمان و مؤلفان دعوت می‌شود تا پنج نسخه از کتاب خود را که در سال گذشته برای اولین بار و به زبان فارسی منتشر شده است، به نشانی دبیرخانه این جایزه ارسال کنند تا توسط هیأت داوران ارزیابی شود.


با وجود توسعه و تنوع وسایل ارتباط جمعی، کتاب و کتابت، هنوز اصیل‌ترین و ارجمندترین وسیله انتقال فرهنگ و بارزترین نماد شکوفایی و بالندگی فرهنگ شمرده می‌شود و شأن قلم و مرتبت والای کتابت، همچنان مورد اکرام و احترام اولیای امور در اکناف عالم است. به منظور انجام تقدیر از اهل قلم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۱۳۶۲ طرح «کتاب سال جمهوری اسلامی ایران» و از سال ۱۳۷۲ طرح بزرگ «جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران» را با هدف شناسایی، گزینش و معرفی آثار برگزیده جهانی و بزرگداشت پدیدآورندگان آنها، در جهت ارتقای سطح دانش و اعتلای فرهنگ مکتوب، بنیان نهاد.


خانه کتاب در راستای ارائه خدمات به دست اندرکاران حوزه نشر و رونق بخشیدن به صنعت نشر کشور اقدام به راه اندازی سایت «بازار نشر» نموده است. در این سایت تلاش شده بستری مناسب برای تبادل نیازمندی‌های حوزه نشر در اختیار همه دست اندرکاران این حوزه به صورت رایگان قرار گیرد.

مشتریان گرامی به اطلاع میرساند کلیه سفارشات بعد از تاریخ 20 اسفند با تاخیر حداقل 10 روز ارسال میگردد ضمنا به اطلاع میرساند بسته های ارسال از تاریخ 21 اسفند به بعد در سال جدید تحویل داده میشوند